De grootste illusie in een relatie

Hier ben ik weer! Heb het weer ongelofelijk druk op het werk, maar heb toch een gaatje gevonden om deze week een iets serieuzer onderwerp aan te halen.

Ik had graag even de voor mij grootste misvatting oftewel “grootste illusie” in een relatie aangehaald.

Ik wil dat jullie even nadenken, ja een paar secondjes, over wat ik het zou kunnen hebben.
Wat is iets dat iedereen wil in een relatie maar onmogelijk is om ooit te hebben?

Nu hebben jullie allemaal verschillende dingen in jullie hoofd. Een heel deel van jullie zal misschien aan “Trouw zijn” denken. Ik geef eerlijk toe dat ik best heel veel mensen ken die niet trouw kunnen zijn in een relatie, toch ken ik er heel veel die dit zeker wel kunnen. Dus neen over trouw zijn ga ik het vandaag niet hebben.

Voor mij is er 1 ding dat iedereen zoekt in een relatie waarvan het onmogelijk is om het te vinden. Iets wat je nooit zal hebben in een relatie.
Waarover ik het dan heb?

Zekerheid!

Ja inderdaad! Zekerheid!

Iedereen is opzoek naar zekerheid in een relatie. Voor je aan een relatie begint bijvoorbeeld zeker zijn dat hij het wel meent, of dat hij wel de juiste is. Je wilt zeker zijn dat hij of zij je nooit gaat bedriegen. Je wilt zeker zijn dat hij of zij van je houdt, dat hij of zij je nooit gaat verlaten.

Wel het spijt me! Maar het enige dat je nooit zal hebben in een relatie is zekerheid. Een relatie kan om eender welke reden en op eender welk moment fout lopen. Na een maand, na een jaar, na 5 jaar, na 10,20,30 jaar en elk tijdstip ertussen. Je kan iemand doodgraag zien en toch kan dat gevoel weggaan. Mensen die zeggen: “Hij is de ware, ik ben er zeker van.”, op wat baseren die zichzelf? Op een gevoel dat ze nu hebben, maar ze kunnen toch niet in de toekomst kijken? Je kan dus niet met zekerheid zeggen of weten dat je iemand voor altijd graag zal blijven zien. Vroeger bleven mensen getrouwd ja, toen was er een vorm van zekerheid. Dit heeft uiteraard een onderliggende oorzaak (waar ik het een andere keer over ga hebben).

Het enige waar je zeker van kan zijn is van je eigen gevoel dat je hebt binnen je relatie op dit moment, maar nooit over dat van een ander en al zeker niet over je gevoelens in de toekomst.

Natuurlijk zouden we allemaal wel een glazen bol willen zodat we met zekerheid kunnen weten of we onze ware al dan niet reeds tegengekomen zijn.

(Eigenlijk wil je dat niet weten hoor, ik ben zelf ooit naar een waarzegster geweest, 6 jaar geleden. Zij vertelde me dat ik mijn ware ging tegenkomen op mijn 32. Toen geloofde ik dat niet, maar als ik kijk naar mijn mislukt liefdesleven, dan zou ik haar nog gaan geloven, en dat speelt dus echt in je hoofd hoor. Dat even terzijde).

Maar dus we zouden natuurlijk heel graag met 100 procent zekerheid willen zeggen tegen ons liefje dat we hem of haar nooit gaan verlaten en nog liever zouden we dat van hem of haar willen horen.
Maar het is onmogelijk om die zekerheid te geven.

Dus, met andere woorden, laat die zoektocht naar zekerheid los en geniet! Ja GENIET van het nu, het moment waarin je bent. Maar zekerheid ga je nooit hebben. Ik zeg niet dat er geen koppels zijn die voor altijd kunnen samenblijven (hoewel deze voor mij sowieso heel zeldzaam zijn). Maar ga alsjeblieft niet opzoek naar zekerheid, want je gaat het nooit hebben! 
Ook niet met een ring rond je vinger. 


1 tip:
Maak elkaar vandaag gelukkig, dan volgt er wel een morgen samen.

Tot volgende blogpost ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *