De verschillende dating apps

Ik heb 2 weken geleden de meest gekende en populaire dating apps geïnstalleerd op mijn iPhone.
Ik wil graag in deze post voor jullie de vergelijking maken tussen deze verschillende apps.
Zo kunnen jullie de minder goede onmiddellijk elimineren en de keuze maken voor de dating app die het beste bij je past.

De apps die ik allemaal heb geïnstalleerd:

  • Tinder
  • Bumble
  • Inner Circle
  • Twoo
  • Parship
  • Blendr
  • Happn
  • Badoo
  • Elitedating

 

Ik kan zeggen dit was bijna een fulltime job. Ik werd gek van al de berichten en iedere keer hetzelfde te moeten zeggen. Want er zijn maar weinig mannen die in een gesprek creatief uit de hoek komen. Ook wanneer het even duurde voor ik een antwoord stuurde waren er mannen die direct in hun gat gebeten waren en begonnen te zagen dat ik niet antwoordde. Het spijt me dat ik andere dingen te doen heb in mijn leven dan heel de dag berichtjes te sturen. Het was wel heel leerrijk voor mezelf en heb heel wat ideeën opgedaan voor volgende posts, zoals: “Hoe begin je een gesprek?” , “Hoe ben ik zeker dat het geen catfish is?” (ja ik ben zwaar gecatfished geweest), enzovoort.
Maar dus na 2 weken vol met matches, berichten, likes, … zijn hier voor jullie de voor – en nadelen van elke dating-app.

Tinder
Wie kent deze app niet? Het concept is simpel: Swipen!
Wanneer jij iemand naar rechts swiped (liked) en die persoon doet bij jou hetzelfde, dan ontstaat er een match. Hierna kan je met elkaar chatten.
Ik moet zeggen dat het matchen, dus qua uiterlijk elkaar wel oke vinden, niet moeilijk is. Maar een leuk gesprek met iemand voeren is toch heel wat anders. Sorry maar met een “Hey – Hey – Alles goed? – Ja met u? – Goed van waar ben je?” kom je er niet, bij mij toch niet. Er moet in het gesprek een bepaalde vibe zijn waardoor mijn nieuwsgierigheid naar de ander persoon geprikkeld word, alleen dan zal ik met iemand afspreken. En dit is een zeer zeldzaam gegeven.
Zoals ik in mijn vorige post al vertelde doet een goed profiel al veel maar toch is tinder niet de zee waar ik mijn vis in zal vinden, denk ik.

Bumble
Bumble is zowat hetzelfde principe als tinder. Elkaar liken en dan kan het gesprek beginnen. Enkel is het hier de vrouw die het gesprek moet beginnen, binnen de 24 uur dan nog. Waarop de man op zijn beurt 24 uur krijgt om te antwoorden. Het feit dat je als vrouw het gesprek moet beginnen, is toch iets wat ik niet goed begrijp. Voor mij mag de man het gesprek beginnen. Dit past namelijk bij mijn idee dat je een man, een man moet laten zijn, hier kom ik nog wel een andere keer op terug. Ook als je een iets of wat druk/interessant leven hebt, loop je de kans op een gesprek toch snel mis. Het moeilijke was ook, om de foto’s te bekijken, moet je in andere richting klikken of wrijven , dan op tinder. Dit zorgde ervoor dat ik heel wat mannen een like gaf bij wie dit eigenlijk niet de bedoeling was. AWKWARD MOMENTS dus en een paar keer een ” NEEN, IK WOU DIE NIET LIKEN!” schreeuw. Bumble is nog relatief jong en dat merk je wel, het aanbod in mannen is nog niet zo heel groot. Dus waarschijnlijk geldt dat ook voor het aanbod vrouwen. Ik heb ook een sterk vermoeden dat bumble zo hetzelfde concept wil als tinder maar dan toch zich op zijn manier wil onderscheiden. Voor mij was het alvast geen succes.

Inner circle
Inner circle is naar het schijnt een dating app voor de knappere en exclusieve mensen. Dit is volgens mij enkel een commerciële strategie want ik denk dat eender wie hier een profiel kan op aanmaken.
Ik begrijp de bedoeling niet goed van deze app. Je kan dus in een bepaalde straal rond een stad profielen van mannen zien. Deze profielen kan je bekijken, liken, ernaar “winken” en dan heb je nog een discover pagina.
Als je dus een man liked en hij liked je terug, dan kan je chatten met elkaar. Maar je kan ook zonder match naar iemand berichten sturen. Wat maakt dat er een kans is aan overaanbod in berichten. Je moet voor deze app wel vrienden laten inschrijven of 2,50 euro betalen om de berichten, winks en degene die je profiel hebben bezocht te kunnen bekijken. De enige meerwaarde dat deze app voor mij heeft is de discover pagina. Hier kan je toch wel wat ideeën opdoen voor leuke uitstapjes met vrienden of misschien wel een date. Daar stopt het verder voor mij bij deze app. Teveel berichten en onoverzichtelijk.

Twoo
Deze app is totaal geen meerwaarde in je dating-leven. Het is verschrikkelijk irritant gewoon. Iedereen kan je profiel bekijken, liken, berichten sturen, foto’s liken. Met als gevolg enorm veel notificaties. Ik heb de app een paar dagen niet open gedaan en BAM 1384 notificaties. Dit kan ik gewoon niet bolwerken, hier begin ik zelfs niet aan. Als je dan wil zien wie je profiel heeft bekeken dan moet je andere leden liken of een premium account nemen. Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken. Deze app is een NO GO!

Parship
Dit is een app waar je dus eerst een profiel voor moet aanmaken bij parship zelf. Ik heb dit dan ook gedaan maar ik ben nog niet klaar om te betalen voor mijn partnervoorstellen te kunnen zien. Ik hoop dat ik toch nog op mezelf iemand kan vinden. Voor mij is Parship voor mensen die al wat ouder zijn en hun tijd beter willen investeren dan in nutteloos swipen.

Blendr / Badoo
Blendr en Badoo zijn net hetzelfde. Waarom hier dan 2 verschillende apps voor zijn is voor mij een groot vraagteken!
Het principe is hetzelfde als bij twoo. Het is gewoon teveel, ik zie door de bomen het bos niet meer!
Als je hierin moet gaan zoeken wie je iets of wat interessant vindt dan ben je uren bezig. Voor mij persoonlijk iemand dat een leuk leven heeft, heeft voor deze soort apps, geen tijd.

Happn
Het principe is dat je door de locatievoorzieningen op je telefoon (lees: Batterij constant plat), je profielen kan zien van mannen of vrouwen die je pad hebben gekruist. Ik denk dat deze app meer iets is voor wanneer je iemand tegenkomt waarvan je denkt “Ola, die ziet er leuk uit” en dan met wat geluk, nee met heel veel geluk, heeft die andere persoon ook Happn en kan je zo alsnog een gesprek beginnen. De kans is echter zeer klein, dus mannen…, spreek die vrouw toch maar gewoon aan en vergeet #metoo!! Maar hier ga ik een andere keer dieper op in.

Elitedating
Dit is een betalende app en eigenlijk alles behalve goedkoop, naar mijn mening. Ik had met mijn verjaardag 3 dagen gratis premium toegang gekregen. Maar ik heb er mijn toekomstige toch niet op gevonden. Je krijgt volgens je profiel ook suggesties van mannen die bij je passen, je kan likes sturen en je kan je bezoekers bekijken. Maar dus enkel als je een premium-account hebt. Ik kan me wel voorstellen dat mensen die ervoor betalen toch wel naar iets serieus opzoek zijn. Het zal een betere zee zijn om in te vissen dan Tinder, maar ik ben er echt nog niet aan toe om te gaan betalen voor een datingapp.

 

Mijn conclusie:
Al die dating-apps zijn enorm vermoeiend, ja als je er 9 verschillende installeert is het misschien toch wat te veel.
Bij deze gooi ik ze allemaal van mijn iPhone. Ik heb het er even mee gehad. Ik wil me focussen op het echte leven. Ik hoop er nog steeds op om iemand spontaan tegen te komen of dat ik de juiste man misschien al ken.
Maar als ik een datingapp moet aanraden, hou het dan toch maar op Tinder! Begin met een goed profiel, zorg dat het een leuk, vlot gesprek is en tast wat af. Voor de groep jonge lezers onder ons, de+ 40igers, zou ik voor Parship gaan in combinatie met Tinder. Laat al die andere apps maar links liggen. Die zijn echt tijdsverlies!

Geef de moed niet op, je hebt geen 1000 notificaties nodig om iemand te vinden. Winking Face on Apple iOS 11.2

Volgende week: Leuke ideeën voor een date en mijn eigen eerste date flops en tops.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *