EX’s and (not) letting go

Iedereen heeft wel 1 of meerdere exen en ik ben van het principe: Een ex is een ex om een reden.
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Het kan gebeuren dat 2 mensen uit elkaar gaan en toch terug samenkomen en dit ook werkt maar dit is toch wel de absolute minderheid.

Er zullen al veel vrouwen onder ons, waarschijnlijk ook mannen, zijn die al slachtoffer geweest zijn van een rebound-situatie, sommige mensen kunnen nu eenmaal hun ex niet loslaten.
Ik ga dit artikel vooral toelichten voor vrouwen, omdat ik denk dat dit toch meer voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Meestal is dit wanneer iemand net terug single is en hij dan jou tegenkomt. Jij bent sowieso een heel ander type dan “de ex” en je date valt als een blok voor jou, net omdat jij zo anders bent. Het is net het grote verschil met “de ex” dat jou zo aantrekkelijk maakt voor hem. Helaas krijgt een man na een paar weken zijn weerslag van de breuk en is net al hetgeen hij zo leuk vindt aan jou net alles wat hij niet wil (want ineens begint hij weer constant aan zijn ex te denken). En zonder enige uitleg laat hij je vallen. De kans is heel groot dat hij niets meer laat horen en jij je dagen afvraagt of zelfs weken wat er in godsnaam aan de hand is. Dus als je een man opeens totaal niet meer hoort, wees er maar zeker van dat er een ex op de proppen is gekomen.

Ik heb dit zelf al voorgehad, 2 jaar geleden. Een heel leuke, knappe man leren kennen via tinder. We spreken af, kei toffe babbel, echt uren aan een stuk en er was een goeie klik vanaf het begin. Hij was nog maar een paar weken uit elkaar met zijn ex maar verzekerde me dat zij verleden tijd was. De laatste maanden waren zo slecht geweest tussen hun dat hij enorm blij was dat hij  er vanaf was. Naïef kieke dat ik toen was, trap daar natuurlijk in. Een aantal weken zie ik hem zo goed als elke dag. Hij wou dat ik elke avond bleef slapen, was precies  direct verliefd op mij en het voelde alsof we elkaar al jaren kende. Tot opeens na 3 weken hij zeer afstandelijk deed en een paar uur later kreeg ik een smsje met: Ik weet niet of ik klaar ben voor een relatie. JA KEREL, kon je dat 3 weken geleden niet zeggen dacht ik toen. Maar hij wist het gewoon zelf niet op dat moment. En daar is het dan ook gewoon gestopt.

Het is echt net omdat je zo anders bent dat je kortstondig alles bent wat die man op dat moment nodig heeft. Zijn vorige relatie heeft al een hele tijd slecht gezeten en net na de breuk heeft een man even nood aan genegenheid en affectie. Maar na een paar weken willen ze dan net weer vrijheid en het varken uithangen.

Maar het hoeft niet altijd net na een relatie te zijn dat iemand een “error” krijgt. Het kan zoveel later zijn dat je toch nog tot het besef komt dat er nog heel wat dingen zijn dat je mist of je weer aan je ex doen denken. Het kan net door iemand leuk te leren kennen, dat je pas begint te beseffen dat het nog niet helemaal is afgesloten.
Nu voor mij is dit een zeer moeilijk gegeven om te bevatten. Als ik in een relatie ben en ik voel dat het niet meer gaat zal ik toch nog alles geven in een poging om het te laten lukken. Dus wanneer ik uit elkaar ga weet ik dat ik alles eruit heb gehaald en moet ik achteraf niet meer zitten twijfelen of nadenken over een “wat als?”.

Maar ja, je mag doen wat je wil, als er bij een man nog een ex in zijn hoofd zit, vergeet het maar. MOVE ON!
Ik ga een voorbeeld geven.
Ik leer iemand kennen, een super interessante man, heel positief in het leven, aantrekkelijk en met enorm veel passie voor zijn job. Een passie die hem nog aantrekkelijker maakt dan hij op het eerste zicht al is. Nu wij zijn een paar weken aan het daten, een super leuke klik op heel veel vlakken, leuke momenten en het had allemaal iets zeer intrigerend. MAAR, na een week of 2 begin ik te merken dat het oppervlakkig bleef. Er was iets waardoor ik op een muur botste, ik miste iets. Op dat moment begin ik natuurlijk enorm hard aan mezelf te twijfelen en gaat er heel de tijd door mijn hoofd wat ik verkeerd heb gedaan. Het moment dat ik begin te twijfelen over mezelf blokkeer ik ook een beetje. Ik kan me niet meer helemaal laten gaan, mezelf geen 100 procent geven. Nu, ik ben wel iemand die zeer rechtuit is dus ik heb hem er gewoon mee geconfronteerd en wat bleek dat inderdaad door zijn ex weer te gezien te hebben er een molen in zijn hoofd in gang was geschoten. Een molen die mij vergeleek met zijn ex en iets wat zij wel hadden, er dus niet was met mij. Hij miste een klik zoals met zijn ex.
Nu ja laten we eerlijk zijn, na 3 weken kan je niet dezelfde connectie verwachten als bij je ex waar je jaren mee samen was. Ook zeker niet als ik door twijfels mezelf niet kan zijn en hij met zijn gedachten ergens anders zit, dan kan er zeker geen diepgaande connectie ontstaan.
Ik kan het helaas niet opbrengen om mijzelf te geven aan iemand die niet weet wat hij wil. Heeft deze man al mijn aspecten en leuke kanten kunnen en mogen ontdekken? Neen absoluut niet! Ik kan alleen maar hopen dat hij op een dag iemand tegenkomt die hem wel gelukkig kan/mag maken. Maar ik weet dat dit onbegonnen werk is en hij eerst moet weten wat hij wil.

Er zijn een aantal “RED FLAGS” die erop wijzen dat hij nog niet over zijn ex is, namelijk:

 1. Hij is zeer recent uit elkaar.
 2. Hij heeft haar smsjes nog in zijn telefoon staan.
 3. Hij is nog zeer close met haar vrienden en/of familie.
 4. Hij springt nog steeds voor haar als zij iets nodig heeft.
 5. Zij komt steeds ter sprake tijdens jullie conversaties.
 6. Er liggen nog spullen van haar bij zijn thuis.
 7. Hij neemt je mee op dates waar hij haar ook mee naartoe nam.
 8. Hij vergelijkt haar met jou.
 9. Hij volgt haar nog actief op sociale media.
 10. Hij hoort haar nog regelmatig.
 11. Zijn sociale media staan nog vol met foto’s van hun samen.

Als je dus 1 of meerdere van deze bovenstaande dingen merkt, GIRL JUST RUN! Er zijn genoeg vissen in de zee. Geloof mij in the end ga je aan het kortste eind trekken. Als er nog een ex in zijn hoofd spookt steek je uw tijd beter in iemand anders. We verdienen allemaal iemand die onvoorwaardelijk voor ons gaat.

Kan je het altijd op voorhand weten of er nog “ex-issues” zijn? Neen zeker niet, hou gewoon je ogen open, luister naar je gevoel en communiceer. Dit kan je veel gebroken harten besparen!

Woensdag zorg ik voor een leuke valentijn gerelateerde blogpost!

Jullie mogen in de comments ook altijd jullie ervaringen met exen delen! Ik ben zeer nieuwsgierig!

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *