Ghosting

Neen, het is geen Halloween, we gaan geen geesten oproepen en we hebben het ook ook niet over de film met Demi Moore en Patrick Zwayze.

Vandaag gaat het over een, jammer genoeg, steeds vaker voorkomend fenomeen.

Het is allemaal fun and games, tinder en al die dating-apps, tot wanneer je een leuk gesprek met iemand hebt, iemand die je interesses weet te prikkelen, tot die persoon plots niets meer laat weten. Geen waarschuwing, geen uitleg, gewoon out of the blue geen antwoord meer.

Ghosting is op zich niets nieuw, maar sinds we steeds meer online contact hebben wel iets wat meer dan 50% van de mensen al is overkomen.
En zeker een evenveel aantal heeft zelf al aan ghosting gedaan, al dan niet bewust. Het is namelijk gemakkelijker om aan iemand die je nog nooit gezien hebt en dus enkel online contact mee hebt, gewoon niets meer van je te laten horen.

Ikzelf ben echt heel slecht in het hele tindergebeuren. Soms kom ik dagen niet online en daar mijn notificaties uitstaan, ja dan heb ik wel een aantal berichten. Pff en dan op die berichten antwoorden vind ik vermoeiend, OEPS. Ik vind tinder ook gewoon zo saai waardoor ik dan niet meer antwoord… Ik vrees dat dit ook een vorm van ghosting is. Sorry Guys!

Looney Tunes Gulit Trip GIF - Guilty Shame LooneyTunes GIFs

Maar goed, iemand waar ik een fijn gesprek mee heb en het zelfs komt tot: “hey, zullen we afspreken”, die mannen ghost ik niet.

Ikzelf heb het al voorgehad. Helaas weet ik zelfs zijn naam niet meer (Het zal dus niet zo een belangrijk iemand geweest zijn), maar wat er gebeurde is het volgende.
Een avondje weg met de vriendinnen, dansje, tequila, nog een tequila en een jongen die er wel goed uitziet. Die ik trouwens van weet ik veel waar al kende. Nog een tequila 😅… Ik en de mannelijke persoon kussen.

Judge Judy Over It GIF - JudgeJudy FacePalm EyeRoll GIFs


Ja, mijn fijn donkere verleden, haha.
Oké we wisselen nummers uit en de dagen die daarop volgen werden er heel wat berichtjes uitgewisseld. We bellen zelfs op een bepaald moment, een heel lang telefoontje. Zo eentje dat je denkt “wauw, zijn we al 2 uur met elkaar aan het bellen?”. En hij vertelde me dat hij me echt graag wou terug zien, dus ik laat me overtuigen.
We spreken een datum af en iets leuk om te doen. Het moment dat ik stuur voor een uur vast te leggen, geen antwoord meer. Maar echt niets he! Mijn berichten lezen en gewoon niets meer antwoorden, hoe grof kan je zijn?
Ja ik voelde me slecht. Niet echt om die jongen (ja jongen) maar ik had het gevoel dat ik iets verkeerds had gedaan en ik wist niet wat. Ik twijfelde ontzettend hard aan mezelf.
Je zit met zoveel vragen als je geghost word. Is het dan echt teveel gevraagd om te laten weten dat je geen interesse meer hebt? 🤔

Ik ben deze jongen achteraf nog tegengekomen, hij liep daar met een heel knap meisje dus waarschijnlijk was hij met meerdere meisjes tegelijk aan het sturen en aan het afspreken. Voor mij geen probleem maar een berichtje om te laten weten dat onze “date” niet meer zal doorgaan kost toch niet zoveel moeite. Of zelfs laten weten dat je iemand anders hebt leren kennen, dat is toch een minimum aan beleefdheid.

Een goede vriend van mij, nee wacht, een heel goede vriend van me werd nog niet zo lang geleden ook geghost. Het begon allemaal op tinder, ze hadden een heel fijne babbel, instagramaccounts werden uitgewisseld, het idee valt om eens af te spreken,… Kortom, er was potentieel.
Toch van de ene dag op de andere laat de andere persoon niets meer weten.
Die goede vriend van me, een super leuke gast, zat natuurlijk met heel wat vragen. Maar wat erger was, was de onzekerheid die hem opeens overviel. Hij voelde zich zo slecht, had schrik om andere tindermatches aan te spreken en had echt het idee dat hij iets fout had gedaan en inderdaad hij twijfelde enorm aan zichzelf. Het was verschrikkelijk om dit te moeten zien gebeuren. Ja, dan wel nog is een kort berichtje sturen en dan weer meer dan een week niets. Waarom zelfs? Die goede vriend van me had echt het gevoel dat het door zichzelf kwam, natuurlijk lag het niet aan hem! Die jongen had wel nog tijd om foto’s te posten op instagram maar geen tijd meer voor een berichtje te sturen naar mijn goede vriend??? Dan is hij je gewoon niet waard! He is a dickhead, let him go!
Maar dat is zoveel gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

Dus ik wil jullie wat tips geven over hoe je met ghosting kan omgaan.

1.Het ligt aan hem/haar, niet aan jou!
Ga alsjeblieft niet twijfelen aan jezelf. Ik begrijp het hoor, wanneer je een klik voelt met iemand is het niet fijn om opeens niets meer van die persoon te horen. Maar voor degene die je ghost was er duidelijk niet dezelfde klik. En het feit dat hij/zij niets meer laat horen dat zegt meer over hem/haar dan over jou. Het is de persoon die jou ghost die geen respect heeft voor andere en ook niet voor zichzelf.
Pech voor hem/haar, next!!! Plenty of fish in the sea.

2. Vraag jezelf af: “Wat wil ik nog van hem/haar?”
Iemand die je zo respectloos behandelt wil je daar echt nog mee afspreken, wil je daar nog tijd in investeren of wil je eigenlijk gewoon antwoorden?
Geloof mij, een gezellige avond zit er niet meer in en meer al zeker niet.
Je bent meer waard en dat moet je vooral beseffen.

3. Verwacht geen excuses of verklaring.
Je hoort niets meer van hem/haar, hij/zij is niet dood, hij/zij is niet van de aardbol verdwenen of plotseling vermist… Dan ga je ook niet ineens een “sorry” of een deftige uitleg krijgen. Het heeft een reden waarom hij/zij je geghost heeft en die persoon zit duidelijk niet in met jouw emoties dus laat het los. Tuurlijk zijn gsm kan plat zijn of het is druk op het werk, maar na een week zonder nieuws… NOPE… He’s/she’s just not into you.

4. Probeer hem/haar niet op te voeden.
Je bent niet zijn/haar mama of papa. De manier waarop hij/zij je behandelt is echt NOT DONE, maar je hebt geen controle over zijn/haar gedrag. Het heeft geen zin om jouw gedacht tegen hem/haar te zeggen of boze berichten te sturen. Wanneer je dit wel doet, ga je wederom geen antwoord krijgen en dan voel je je nog slechter.

5. Hou van jezelf.
Laat iemand die jou zo laat vallen niet je eigenwaarde afnemen. Je bent veel meer waard! Ik weet het, het is niet leuk. Maar het is die persoon die niet leuk is, JIJ WEL! Waardeer jezelf en iemand leuk kruist je pad wel!

Om af te sluiten:
Ik hoop dat de Caspers onder ons beseffen dat ze ballen moeten kweken en het gewoon moeten zeggen wanneer ze geen interesse hebben. Ja dat is niet gemakkelijk, maar het zal de andere partij in ieder geval een minder slecht gevoel geven.

Voor zij die geghost worden kan ik nog 1 ding zeggen: Zo fantastisch is die persoon niet als hij/zij nog geen nee durft te zeggen!
Dus het is heel simpel, je moet maar 1 ding doen, namelijk:

Bye GIF - Bye Zendaya GIFs

Als je hier zelf ervaring mee hebt mag je het hieronder steeds delen of als je jouw hart eens wilt luchten, mag je me steeds contacteren!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *