Happy Single Year

De laatste avond van 2018 en met als gevolg ook de laatste blogpost van het jaar.

Ik heb de laatste dagen/weken posts op social media zien voorbijkomen getiteld:
* 15 goede redenen om tijdens de feestdagen single te blijven – Flair
* Single bells! 15 redenen waarom het zalig is om vrijgezel te zijn tijdens de feestdagen – Newsmonkey
* Hoe overleef je de feestdagen als single? – Nieuwsblad
* Enzovoort

De eerste twee artikels vallen nog mee maar het artikel van het Nieuwsblad impliceert dat er zelfs bepaalde dingen zijn dat je niet mag doen tijdens de feestdagen. Zoals bijvoorbeeld “Kijk niet naar romantische films” of ” ga niet dineren met koppels”. Euhm🤔… En waarom niet?

Ik kan niet voor iedereen spreken maar ik kan wel zeggen dat dit jaar de kerstdagen de meest fantastische dagen zijn geweest, ook al ben ik single.
Ik heb enkel domme romantische kerstfilms gekeken, het kerstfeest bij de familie was met de neven, nichten en mijn zus die allemaal een partner hebben. En toch was Kerstmis nog nooit zo fijn.
Ik heb kerstavond doorgebracht met mijn allerbeste vriend en nog 2 andere vrienden erbij. We hebben ons rot geamuseerd.

Oké, ik moet toegeven dat het vertellen aan mijn familie waarom ik weer single ben misschien een minder fijn moment was. Maar mijn familie steunt mij en weten ook dat ik weet wat ik wil en daar enkel voor ga.
En toen ik de redenen opsomde waarom het voor mij niet meer ging begrepen ze me al helemaal.

Single zijn met de feestdagen is dus niet iets slecht. De “to do’s” die in de Flair en Newsmonkey benoemd worden zijn niet bepaald dingen die ik enkel zou doen met kerst. Het zijn nu eenmaal voordelen die het “single zijn” met zich meebrengen.

Ergens is het jammer te zien dat zulke artikels nodig zijn, alsof er mensen in een hoekje liggen te huilen (naast de kerstboom dan) omdat ze single zijn. Kerstmis is een tijd van familie en vrienden, single zijn zou geen domper op de sfeer mogen zijn.

Ja, dan heb je nieuwjaar. Wie ga je dan als eerste kussen? Ik weet wie ik als eerste ga kussen (mijn beste vriend uiteraard) met een mega knuffel erbij!
Maar is dat nu echt zo belangrijk?

Misschien vier je thuis met je kinderen, familie of ergens op een leuke locatie met vrienden. De warmte van mensen die je oprecht graag zien en het delen van het beleving, daar gaat het om! Single of niet! De feestdagen zijn altijd fijn!

Single zijn is geen ziekte die moet genezen worden. Single zijn is een al dan niet bewust keuze! Wees trots dat je niet met de eerste de beste weer iets begint en geniet van elk moment! Ervaringen die je nu kan meemaken net omdat je single bent 😉.

Dus ik drink vanavond op het nieuwe jaar, 2018 is fantastisch afgesloten geweest! 🥂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *