Men VS Women

Voor deze blogpost zet je je maar beter even comfortabel. Pak er een pintje of een glaasje wijn bij en zet je gsm even op vliegtuigmodus want in deze blogpost gaan er heel wat zaken duidelijk worden.

Het grote verschil tussen mannen en vrouwen. Ja tuurlijk, we weten allemaal dat we verschillend zijn, maar waar zit dat verschil net? Wat zorgt er vaak voor die vele frustraties? Waarom begrijpen mannen de vrouwen niet? Hoe komt het dat ik de laatste tijd zo vaak vriendinnen hoor zeggen: ” Die mannen zeggen altijd dat wij het moeilijk ras zijn, maar het zijn net de mannen die we niet begrijpen.”

Ik ga proberen in deze blogpost op een zeer duidelijke en eerlijke manier licht te scheppen in het duister. Ik weet dat ik hier een enorme druk op mezelf leg, maar ik ga het in ieder geval proberen.

Het allereerste waar we mee gaan beginnen is hoe een man naar een vrouw kijkt en omgekeerd als het gaat over potentieel voor een relatie. Wat er gebeurd tijdens het daten, de eerste ontmoeting.
En we gaan het stereotiep even bovenhalen.

Ja dat zeggen we altijd, “mannen denken met hun piemel of mannen gaan hun piet achterna”.
Het is zeer kort door de bocht maar er zit wel een vorm van waarheid in.
Het is zo dat het denkproces in een andere richting verloopt. Ik ga me verduidelijken:

Mannen denken als volgt:

1 Ze zien een vrouw en kijken eerst naar de uiterlijke kenmerken, vinden ze de vrouw aantrekkelijk, is ze verzorgd,etc? Dus een man gaat eerst kijken of het fysieke aanwezig is.

2 Dan gaan ze kijken naar het gevoel dat die vrouw hun geeft, is er potentieel om er verliefd op te worden? Is ze iemand waar ik mijn hart aan kan verliezen?

3 Hierna gaan ze pas met hun hoofd denken, valt er met deze vrouw een toekomst uit te bouwen? Kan dit werken op lange termijn? Wat zouden mijn ouders, familie en vrienden van haar vinden?

Bij een vrouw gaat het proces in de omgekeerde richting.

1 Een vrouw gaat eerst met haar hoofd denken. Heeft deze man mij iets te bieden? Is hij iemand voor op lange termijn, kan hij de vader van mijn kinderen worden (ja in het begin al!)?

2 Dan gaat een vrouw haar gevoelens loslaten en kijken of er op emotioneel vlak een connectie kan gemaakt worden. Zou ik verliefd kunnen worden op hem?

3 Na de emotionele connectie gaat de vrouw de man keuren op het fysieke, ben ik eigenlijk aangetrokken tot hem?

Nu dat wil niet zeggen dat een vrouw niet onmiddellijk kijkt of ze een man aantrekkelijk vindt of niet, je mag het niet letterlijk nemen. Ik bedoel hiermee het denkproces wanneer je iemand leert kennen. Het is nu eenmaal zo dat een man eerst voor het fysieke gaat en bij een vrouw dit niet primeert.

Het is niet voor niets dat er heel veel lelijke rijke mannen rondlopen met een bloedmooie vrouw aan hun arm. Zijn deze vrouwen dan fysiek aangetrokken tot hun lelijke rijke man? Neen absoluut niet. Maar die man biedt hen wel een levenskwaliteit die zij graag willen in het leven. En voor die mannen, zijn die knappe vrouwen dan degene waar ze de meest diepgaande connectie mee hebben of hebben zij hen veel te bieden? Neen, maar ze hebben wel een lekker ding om seks mee te hebben.
Win-win situatie toch? #RealLoveGoals

Dus nu we eruit zijn dat we een ander proces hebben bij het leren kennen van elkaar, gaan we is kijken in het hoofd van mannen en vrouwen. Hoe is het algemene denkproces?

Wel 1 ding moeten wij vrouwen is duidelijk beseffen! Mannen leven in het NU! Mannen zijn niet bezig met wat er gaat gebeuren binnen een week, maand, laat staan jaren. Dit wil niet zeggen dat mannen geen toekomstperspectief hebben maar het is nu eenmaal zo dat mannen in het algemeen bezig zijn met wat er op dit moment gebeurt.
Een vrouw daarentegen zit constant in haar hoofd al dagen, maanden en jaren verder te denken.
Het meest stomme voorbeeld hiervoor is dat wanneer een vrouw een feestje heeft ze al van weken tevoren gaat zitten denken over welk kleedje ze gaat aandoen. Een man kijkt de dag zelf wat hij die avond gaat aandoen. Er zullen hier ook wel uitzonderingen op de regel zijn, zeker en vast.
Hetgeen ik hier neerschrijf kan niet voor iedereen gelden. Dus ga niet met dingen gooien van “A nee e, ik zoek wel al 2 dagen op voorhand mijn hemd da ik ga aandoen.”, het is een algemeen beeld en het zijn VOORBEELDEN.

Oke, ik ga verder… Sorry het moest er even uit.

Dus vrouwen, stop met van op de eerste date jezelf al in te beelden hoe het eruit zou zien mochten jullie voor het altaar staan. Kijk naar het nu. Kijk naar de huidige situatie en vraag jezelf af of de persoon die tegenover je zit een meerwaarde kan zijn in je leven, in je leven NU. De rest volgt wel. Het heeft geen zin vanaf dag 1 al een hele toekomst uit te stippelen met iemand die je amper kent.

Ik geef toe, ja ik ga ook na een aantal dates wel kijken of er potentieel inzit voor een toekomst uit te bouwen, absoluut. Maar echt niet in het begin. Er zijn andere dingen die belangrijker zijn en waar het moet klikken voor ik überhaupt nog maar nadenk of hij de vader zou kunnen zijn van mijn kinderen.

Nog een groot verschil is dat mannen hun denkproces maar gefocust is op 1 ding tegelijk. Een vrouw heeft allemaal lades in haar hoofd. Elke lade representeert een ding, bv werk is een lade, de kinderen een lade enzovoort. En bij een vrouw staan al die lades tegelijk open. Een man heeft maar 1 lade die open of toe is, meer niet. Gewoon heel simpel.
Bij mannen hou je het ook beter simpel. Mannen houden niet van ingewikkelde toestanden. Mannen houden van eenvoudige en duidelijke situaties. Wil je iets van een man dan moet je het duidelijk zeggen, geen raadseltjes, niet proberen hem tussen de lijntjes te laten lezen. Mannen kunnen dit niet. Zeg gewoon wat je wil.

Nu het allerbelangrijkste onderdeel van allemaal. SEKS! Er zijn zoveel koppels waarin het op seksueel vlak scheef zit. Maar er zijn zoveel mannen die niet begrijpen hoe een vrouw benadert moet worden. Nochtans is het helemaal niet moeilijk.

Een man heeft altijd zin, de meeste mannen toch. Dit gaat weer terug naar het fysieke. Ze moeten maar een blote vrouw zien en al hun bloed gaat spontaan 1 richting uit (we houden het proper, mijn papa leest mijn blog ook). Een man kan elk moment van de dag seks hebben. Dit is uiteraard gewoon de natuur. De mannetjes moeten voortplanten, zij maken dan ook constant nieuw zaad aan, dus overschot genoeg :D. En de natuur wilt dan ook dat dat zaad volop in het rond wordt geschoten Winking Face on Apple iOS 11.2 (sorry papa, maar gij hebt ook al genoeg geschoten waarvan veel keer raak :D).

Een vrouw daarentegen wordt geboren met een bepaald aantal eicellen. Dat aantal neemt zelfs bij jonge vrouwen in sneltempo af. Vanaf je dertigste ben je minder vruchtbaar. Vanaf je 35ste neemt de vruchtbaarheid zelfs versneld af.
Dus al van in de oertijd gaan vrouwen opzoek naar een mannetje die haar niet enkel kinderen kan geven maar ook een zekerheid om ervoor te zorgen er niet alleen voor te staan.
Onze zin in seks ontstaat met andere woorden in ons hoofd. Wij worden niet opgewonden van naar een naakte man te kijken of gewoon door een piemel te zien (Sorry neen echt niet).
Wij vrouwen worden opgewonden door een gevoel, een state of mind. Het is dus aan de mannen om een vrouw in de juiste gedachtegang te krijgen als ze seks willen. Gewoon tegen haar duwen met een stijve piemel of met haar tepels beginnen spelen zonder “het gevoel” er rond te hebben opgewekt werkt niet, een vrouw knapt hier alleen maar op af.
Hoeveel vrouwen zijn er wel niet, die heel de dag zin hebben. Ze sturen zelfs leuke opwindende berichten met hun partner maar het moment dat ze thuis zijn is hun zin ineens over. Wees maar zeker dat jij dan als man iets gedaan hebt dat het gevoel stuk heeft gemaakt. Je moet als man een idee in een vrouw haar hoofd triggeren. En ja dat vraagt wat werk. Maar het is nu eenmaal hoe het werkt.
Er zullen hier uiteraard ook wel weer uitzonderingen op de regel zijn. Dus dit zal niet voor iedereen gelden, wel voor het grootste deel Winking Face on Apple iOS 11.2.
Dus pak het wat rustiger en subtieler aan, zachter, je moet een vrouw wat voorverwarmen, geef ze een fijn gevoel en de rest volgt wel.

Nu wij vrouwen hebben niet altijd zin op hetzelfde moment als een man. Als man mag je ook niet verwachten dat wanneer jij je vrouw wilt bespringen, zij heel toevallig op dat moment ook zin heeft. Een man ziet zijn vrouw naakt uit de douche lopen en denkt ” damn, ja nu even snel tegen de muur, hopla…”. Maar dat wilt niet zeggen dat je vrouw er op dat moment even klaar voor is. Bouw het op, creëer dat gevoel. Een complimentje en is zachtjes over haar lichaam (de niet seksuele delen) strelen kan al genoeg zijn om dat “gevoel” los te makenWinking Face on Apple iOS 11.2.

Zo dat is zowat hetgeen ik wil delen qua verschillen tussen mannen en vrouwen. Er zijn ook zeker veel gelijkenissen maar dat hou ik beter voor een andere keer Winking Face on Apple iOS 11.2.

En ja… nog even over iets anders…

Afbeeldingsresultaat voor blind date ingeborg

Ik heb afgelopen dagen heel wat berichtjes gekregen met de vraag hoe mijn blind date is geweest. Laat me eerst zeggen dat ik ongelofelijk zenuwachtig was. Ik had een leuk humoristisch cadeautje mee maar had geen idee of hij de humor ervan zou inzien. Laat staan of we een iets zouden te vertellen hebben tegen elkaar.
We hadden al wel een paar berichtjes met elkaar gestuurd om het niet helemaal AWKWARD te maken en die vielen al wel heel goed mee. Maar ik was gewoon echt extreem nerveus wat achteraf totaal onterecht bleek te zijn. Wat een leuke avond heb ik gehad. Eens ik bij hem was, viel alle stress weg.  Ik heb die avond een fantastische persoon leren kennen waarvan ik nog steeds niet begrijp dat hij nog single is. Dus kan ik andere een blind date aanraden? ABSOLUUT!!! Gaat het voor iedereen zo super zijn als bij mij? Haha, dat betwijfel ikGrinning Face With Sweat on Apple iOS 11.2.
Maar het is wel een heel leuke ervaring en als je wat lef hebt, gewoon doen!

Dit was het voor vandaag! Opmerking of suggesties mogen steeds hieronder achtergelaten worden Winking Face on Apple iOS 11.2.

Deze week ga ik het boek “5 talen van de liefde” lezen en hier volgende week over schrijven. Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *