Schoonmoeders

Daar het gisteren Moederdag was, had ik dus het idee om vandaag eens een leuke post te maken over mijn ervaring met schoonmoeders.

Afbeeldingsresultaat voor mother in law

Meestal zeggen ze dat voor de man het moeilijk is te leven moet de moeder van hun partner, maar ik kan je verzekeren dat ik ook al het een en het ander heb meegemaakt met schoonmoeders.

Allereerst wil ik beginnen met even te melden dat de mama van mijn vriend nu, echt een fantastisch toffe madam is. NEEEE ik probeer het geen punten te scoren! Dat is immers niet nodig! Ik meen het oprecht, ze is een heel lieve schoonmama, ik heb al eens een halve dag met enkel haar rondgelopen door Antwerpen en ik vond het een super fijne voormiddag.
Ik ben er zeker van dat er nog wel vrouwen/meisjes zijn met een leuke schoonmama. Maar er zijn zeker ook gevallen die een pak minder aangenaam zijn.

Mijn mama is zelf ook geen lastig geval. Zij moeit zich totaal niet en zolang ik gelukkig ben is alles goed voor haar.

Ik ben zelf nog geen mama maar ik ben er vrij zeker van dat als ik later kinderen heb ik uiteraard een soort ideaalbeeld in mijn hoofd zal hebben over de partner van mijn zoon of dochter, zoals bijna elke ouder.

Ik denk dat ik al een paar keer NIET in het ideaalbeeld van een moeder heb gepast…
Ja ik begrijp dat ook niet, en toch, ja toch heb ik al in minder leuke situaties dan nu gezeten.

Zoals bijvoorbeeld een aantal jaar geleden:
Een moeder die zich met alles wou bemoeien en duidelijk de navelstreng met haar zoon nog niet had doorgeknipt.
Ik ga een concreet voorbeeld geven. Wij hadden een rat als huisdier, ik en mijn toenmalige vriend, en wij waren van plan een nieuw kot te kopen voor dat beestje. Op een avondje eten bij zijn ouders vertellen wij dus dat wij graag voor de rat een groter kot zouden kopen. De volgende dag stond zij aan de deur met een mega groot kot. Dat is wel lief enzo, maar die deed ook boodschappen voor ons, kocht zijn kleren, … Kortom alles wist die en in alles wou zij controle. Super vermoeiend. Ook tegen het einde van de relatie, toen het zo goed als gedaan was, kwam zij me zeggen dat ik misschien terug wat meer seks moest hebben met haar zoon, dat zou een boost geven aan de relatie.
“Excuseer??? Waar moeit gij uw eigen mee???”
Heel de situatie is op het einde ook geĆ«scaleerd met ruzie tussen mij en haar en zij die me van de trap wou duwen enzo… Alle DRAMA DRAMA DRAMA, beter af zonder de die!

Dan nog zo een toffe, een vorige schoonmoeder… Als ik bij haar op bezoek was dan voelde ik me altijd 5de wiel aan de wagen. Zij waren een ideaal gezinnetje met super veel talenten, en ja ik voelde me daar niet echt thuis. Ik deed echt mijn best, maar het was niet genoeg. Tegen het einde van de relatie kreeg ik onder mijn voeten dat ze haar zoon niet zo vaak meer zag en dat was dus mijn fout. Wel grappig als je weet dat ik 2 nachten/avonden per week in het buitenland zit voor mijn werk. Ik zat met andere woorden niet naast hem in de zetel, hem tegenhoudende om naar zijn moeder te gaan. Het was duidelijk zijn eigen keuze.
Het toppunt van deze schoonmoeder was toen het gedaan was en mijn ex ondertussen, mij een mail liet lezen van zijn moeder aan hem. Daar stond letterlijk in dat ze hem tijdens het jaar en een maand samen met mij, nooit gelukkig had gezien… Speciaal wel… Vraag me af waarom hij dan zo heeft afgezien van onze breuk, MAAR ja… Wie ben ik he? šŸ˜‰

Dit zijn zo mijn 2 meest bizarre schoonmoeders die ik heb gehad. Ik kan nog meer in detail treden maar uiteindelijk is dit verleden tijd en dat wil ik ook zo houden.

Nu hoe zorg je er dan voor dat je punten scoort bij je schoonmoeder?

Wel, de dingen die ik altijd doe is, ja gewoon mezelf zijn en de eerste keer dat ik er op bezoek ga neem ik een bloemetje of plantje mee om af te geven. Een kleine attentie, elke moeder vindt dat leuk!

Dan, zorg dat je een leuke en gezonde relatie hebt met haar zoon. Maak haar zoon gelukkig!

En als laatste: Toon interesse in hun en ga regelmatig op bezoek. Etentjes bij je schoonouders kunnen ook heel leuk zijn! Geloof mij!

Wat zijn jullie meest afschuwelijke schoonmoeder momenten?

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *