Vanavond niet schat…

Omdat de Standaard Boekhandel nog steeds opzoek is naar mijn bestelling, blijf ik nog even in de lijn van mijn vorige 2 blogposts.

Ik wil vandaag even stilstaan bij een probleem dat bij veel vrouwen voorkomt.
Het geen zin hebben in seks, seks niet leuk vinden en keer op keer hun man afwijzen.
Deze vrouwen worden heel onzeker en gaan alles overdenken. Ze krijgen schrik dat ze niet meer voldoen, voelen hun geforceerd en gepusht en hierdoor krijgen nog minder zin in seks… Dit is een vicieuze cirkel waar je heel moeilijk uitgeraakt. Ik wil het vandaag hebben over hoe je deze cirkel doorbreekt.

Ik kan jullie garanderen dat de tips die ik vandaag geef absoluut niet uit de lucht zijn gegrepen maar komen uit mijn persoonlijke ervaring.

Ikzelf heb 15 jaar geleden een alles behalve positieve ervaring gehad op seksvlak. Hierdoor heb ik jarenlang enorm veel problemen gehad. Ik kon niet genieten van seks. Seks was iets wat ik deed puur voor mijn partner te plezieren, maar zelf had ik er niets aan, ik vond het gewoon niet fijn om te doen. Op de duur had ik nooit nog zin en wees ik elke keer mijn partner af. Wij hadden soms weken, maanden geen seks. Met als gevolg dat ik in mijn hoofd mezelf een enorme druk oplegde: ” Vanavond moet ik hem wel seks geven, anders gaat hij misschien boos zijn of dumpt hij me misschien”. Ik was enkel nog maar aan het nadenken als het op seks aankwam, helaas ook enkel negatieve gedachten. Seks werd voor mij iets dat moest en daar zat de grote fout.
SEKS IS NIET IETS DAT MOET, SEKS MAG GEEN OPDRACHT ZIJN.

Seks is iets dat ontstaat uit liefde en/of passie tussen 2 personen die naar elkaar verlangen en een intiem moment willen delen.

Maar de stap van seks zien “als een opdracht” naar seks leuk vinden maak je niet op 1,2,3.
Want hoe minder seks je hebt, hoe onzekerder je gaat worden. Om nog maar te zwijgen als er dan nog eens fysieke klachten ontstaan; pijn voor, tijdens of na het vrijen. Dat maakt het hele probleem natuurlijk nog groter en vaak vinden vrouwen het heel moeilijk om hierover te praten met hun partner.

Er zijn 3 zaken heel belangrijk wanneer je als man jouw vrouw wil helpen met dit probleem:
Geduld, begrip en vooral COMMUNICATIE.

We weten allemaal dat mannen weinig tactvol zijn, zeker als het op seks aankomt. Maar ik kan je verzekeren dat mannen net als wij vrouwen ook heel onzeker kunnen worden wanneer ze keer op keer worden afgewezen. Dus alsjeblieft communiceer hierover, op een respectvolle manier natuurlijk. Het is een probleem dat zeker kan opgelost worden. Geloof mij, ik heb zeer diep gezeten op seksvlak maar dat probleem is alles behalve nog aanwezig!

Als vrouw moet je opzoek gaan naar je innerlijke seksgodin. We hebben dit allemaal, alleen hebben sommige haar nog niet gevonden of zijn ze haar even kwijt. Maar ik ga je helpen haar (terug) te vinden.

Laat het verleden los
Allereerst moet je hetgeen dat er in het verleden is gebeurd, een slechte ervaring, een kerel die geen respect had, een man die slecht was in bed, … , achter je laten. Het is gebeurd, je kan er niets meer aan veranderen. Je er kan wel voor zorgen dat je toekomst er beter uit zal zien en op seksvlak kan het dus alleen maar leuker en beter worden.
POSITIEF DENKEN MET ANDERE WOORDEN.

Wees zelfzeker
Dit is inderdaad gemakkelijker gezegd dan gedaan maar het is wel een enorm belangrijke stap. Wat is tenslotte aantrekkelijker dan iemand die zelfverzekerd is? Hoe meer zelfvertrouwen je hebt (en laat zien), des te aantrekkelijker je bent voor andere (en je man). Denk aan een vrouw die de kamer binnenkomt en elk hoofd laat draaien. Is ze verlegen en bescheiden? Nee, ze is zelfzeker en niet bang om precies te zijn wie ze is. Ze benadrukt haar onzekerheden niet. Nu er is een verschil tussen zelfvertrouwen en arrogantie. Zelfvertrouwen is comfortabel zijn met wie je bent; arrogant zijn is denken dat jij beter bent dan alle anderen. Doe die mooie jurk, rok of strakke jeans aan. Hoge hakken, mooi topje, rode lippenstift en geniet van de blikken en de aandacht die je krijgt. Dit zal je een enorme zelfvertrouwenboost geven.

Laat je onvolmaaktheden los
Deze stap valt samen met zelfvertrouwen, maar er moet nog steeds over worden nagedacht. Zelfvertrouwen hebben houdt in dat je je sterke punten kent, maar het is ook heel belangrijk dat je je zwakheden niet over je leven laat heersen. Als je dit doet, wordt de kans op de sexiness die je in jezelf hebt gedood. Er is geen enkele persoon op deze aarde die perfect is. Als je iemand vraagt ​​wat hij of zij niet leuk vindt aan zichzelf, hebben ze waarschijnlijk een lange lijst. De vraag is, dragen ze hun imperfecties of schuiven ze ze opzij en genieten ze toch van het leven? Om je innerlijke seksualiteit te benutten, moet je tot rust komen met de dingen over jezelf die niet precies zijn zoals je zou willen. Ze zijn wat ze zijn. Je kunt stappen ondernemen om ze te veranderen, maar je moet intussen wel van jezelf houden, want hoe meer je die innerlijke liefde hebt, hoe meer je de uiterlijke liefde naar de mensen om je heen straalt en hoe sexier je zult worden.

Wees gewoon SEXY
Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking “fake it untill you make it”. Dat geldt ook hier. Als je je op dit moment niet sexy voelt, doe dan gewoon alsof. Stel je voor dat je je even sensueel voelt als altijd.
Het kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, maar hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het zal worden. Voordat je het weet, ben je die sexy godin die je altijd hebt benijd zonder het te proberen.

Denk sexy gedachten
Als je erotische en suggestieve vibes wilt uitzenden, moet je ze van binnenuit voelen. Als je dat niet doet, is het alsof je intiem probeert te zijn en je er geen zin in hebt. Het werkt gewoon niet. Maar net zoals er dingen zijn die je kunt doen om jezelf te verleiden om in de stemming te komen, zijn er ook dingen die je kunt doen om sexy gedachten aan te moedigen. Stel je voor dat je wordt verleid door een man die je sexiness waardeert. Visualiseer de chemie tussen jullie. Wanneer je die warmte en passie in elke cel van je lichaam kunt voelen, zal het sijpelen uit je poriën en in de lucht die je omringt. Als een geurloos gas zullen anderen eraan toegeven zonder zich te realiseren dat het er is.

Doe dingen waardoor je je sexy voelt
Als je je sexy wilt voelen, moet je sexy gedrag vertonen. Eén van de eerste dingen die bij me opkomt is het volgen van een paaldansles. Het is niet alleen een geweldige manier om je lichaam sportief te houden, maar het helpt je ook om contact te maken met je innerlijke sexy zelf. Hoe kun je tenslotte rond een paal dansen en je niet sexy voelen? Als dat aanvoelt als gewaagd, dan is gewoon dansen een andere optie. Verplaats je lichaam naar de muziek alsof je iemand die aan de andere kant van de kamer zit probeert te verleiden om met je mee te gaan. Als je niet weet hoe je moet bewegen op een manier die verleidt, kijk dan in je omgeving om te zien waar je lessen kunt volgen.

Lach… altijd
Als je denkt aan alle seksiconen, is de enige overeenkomst die je waarschijnlijk tussen hen zal vinden, dat ze allemaal lachen. Het is geen enorme, gekke grijns, maar meer een lach die zwoel en een beetje ondeugend is. Het is een lichte opleving in de mondhoek en het is net genoeg om je af te vragen wat ze denkt. En de glimlach is altijd op haar gezicht … zelfs als ze alle redenen heeft om te fronsen. Het is haar manier om de wereld te vertellen dat het haar niet zal stoppen, wat er ook gebeurt. Ze is een jager, vooral als het gaat om iets dat ze gelooft. Dat soort passie is super sexy. Zorg ervoor dat je je beste sexy glimlach oefent, zodat deze niet nep overkomt. Het laatste dat je wilt doen, is te hard proberen en het tegenovergestelde effect hebben door over te komen als iemand die niet echt is.

Ontdek jezelf
Weet jezelf eigenlijk wat je leuk en lekker vindt? Neen? Ga op ontdekkingstocht bij jezelf. Koop een vibrator, experimenteer en geniet. Hoe kan je genieten van seks met je partner als je zelf niet weet waarvan je opgewonden geraakt. Leer je lichaam kennen en deel je ervaringen met je partner. Ik kan me wel inbeelden dat dit in het begin wat vreemd kan overkomen maar het geeft je ook weer een enorm zelfvertrouwen tussen de lakens als je je meer bewust bent van jezelf en je lichaam.

Doe leuke activiteiten rond seks
Buiten het paaldansen kan je nog andere leuke dingen doen om de innerlijke seksgodin in jezelf wakker te maken.
Een burlesque-workshop
Een striptease workshop, bv: Kamaworld
Een workshop om als vrouw “je skills” te verbeteren, bv: Yoni’s Corner  
Organiseer een Upperdare party met wat vriendinnen.
Doe samen met je vriend/vriendin een workshop, bv: helenavandenbergh

Hier zal ik tijdens een andere blogpost op terugkomen. Ik zal eens een paar dingen uitproberen en dit dan uitwerken in een leuke post.

Even terzijde het is louter toeval dat de voorbeelden die ik geef zich te Mechelen bevinden! Maar er moet daar in Mechelen toch wel iets zeer seksueels in de lucht hangen als de 2 eerste workshops die ik tegenkom alle 3 van die regio zijn Thinking Face on Apple iOS 11.2.

Voor de mannen: Het is heel belangrijk dat je begrip toont voor je vriendin. Als je je wat tekort voelt geschoten op seksvlak (Woordkeuze :p ), probeer je partner hierover dan geen schuldgevoel te geven. Communiceer op een respectvolle manier. Als je boos gaat reageren of haar gaat kleineren dan gaat ze nog meer dichtklappen. Geef aan dat je wilt helpen, haar steunen. Geef haar complimentjes maar push vooral niet. Dit zal enkel averechts werken.

Voor de vrouwen: Als jullie al een tijdje geen seks meer hebben gehad en je voelt zo wat die druk om hem eindelijk toch nog eens te plezieren, stop dan onmiddellijk met op deze manier te denken. Stop ook met nadenken en alles te overdenken in het algemeen. Pak een heerlijk badje, verwen jezelf, trek iets sexy aan en ga ervan uit dat het een leuke, gezellige avond gaat worden. Bekijk het als iets samen delen, niet iets dat je moet geven en geniet samen.

Wanneer je merkt dat je seksleven even in een dipje zit blijf het moment dan niet uitstellen. Duik gewoon samen de lakens in. Als je te lang geen seks hebt ga je als broer en zus leven en dan zal het heel moeilijk worden de draad weer op te pikken. Seks is zo leuk, seks maakt je als koppel in dat moment 1. Dit wil niet zeggen dat je als vrouw altijd zin dient te hebben wanneer je man zin heeft. Natuurlijk is iedereen eens moe of eens wat ziekjes, je hoeft niet elke dag seks te hebben om een goed seksleven te hebben.
Een intiem moment zonder de effectieve daad kan al wonderen doen om de passie terug te brengen.
Praat over seks. Praat over wat je leuk vindt, wat je wilt uitproberen, praat over je ervaringen zowel de goede als de slechte en leer van elkaar.

Zo ik hoop dat ik hiermee toch wat vrouwen, mannen en koppels kan helpen. En denk eraan:

Afbeeldingsresultaat voor seks quotes

Ga en vermenigvuldig uzelf, of net niet Winking Face on Apple iOS 11.2 en tot volgende weekTulip on Apple iOS 11.2 Honeybee on Apple iOS 11.2

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *