Weet wat je wil!

Het is zover. Je ontwaakt uit je dating-detox en je bent helemaal klaar om jezelf weer op de markt te gooien.
Je installeert dating-apps, maakt een leuk profiel (hier help ik je helemaal mee in mijn volgende post) en begint weer te daten. Maar welke man of vrouw past er nu bij jou? Hoe weet je wie er een potentiële partner is. In wie moet je tijd steken? Wie krijgt er een kans om je hart te veroveren?

Voor je begint te zoeken, moet je weten wat je wil vinden! Voor je terug begint te daten, moet je jezelf de vraag stellen: Over welke eigenschappen moet mijn levenspartner beschikken? Hoe kom je dit te weten?

Wel, je neemt een groot leeg blad en je maakt 2 kolommen. Langs de ene kant positieve dingen en aan de andere kant negatieve. Ga terug in je datingverleden en begin met alle positieve en negatieve dingen op te schrijven over exen en dates, zelfs de kleinste dingen. Laat je maar volledig gaan!
Hieronder een voorbeeld.

Hierna moet je gaan selecteren, wat is er echt belangrijk? De negatieve dingen herschrijf je in dingen die een man/vrouw wel moet hebben. Bv: Hij hield de deur niet open voor me –> Hij moet galant zijn of
ze had geen verzorgde nagels –> verzorgd uiterlijk is een must.
Je maakt een lijst van 20 dingen waar een potentiële partner moet aan voldoen.

Klaar? Heb je 20 dingen gevonden die je leuk vindt aan iemand? Schrap dan alles dat met fysieke aantrekking of uiterlijk te maken heeft en nu moet je goed nadenken wat het allerbelangrijkste is!
De bedoeling is dat je nog 6 dingen overhoudt. Deze 6 dingen zijn niet-onderhandelbaar.
De dingen waar je niet zonder zou kunnen leven. Wanneer je zeker kinderen wilt dan is voor jou “Hij moet kinderen willen”, een niet-onderhandelbaar deel.
Elke potentiële partner moet je onderwerpen aan deze lijst. Wanneer iemand niet aan al de 6 punten voldoet, dan stop je onmiddellijk het daten. Je mag niet toegeven in deze punten. Er zal wel iemand op je pad komen die wel voldoet aan je lijst, want geef nu toe, 6 dingen is nu niet extreem veel ;).

Met onmiddellijk stoppen met daten bedoel ik uiteraard niet dat je de man of vrouw ineens moet negeren. Je zegt gewoon tegen hem of haar: Ik vond het zeer fijn maar er mist iets voor mij.
Zo sluit je het op een respectvolle manier af. Hier kom ik ook later op terug in een andere post,
“Hoe sluit ik het op een juiste manier af?”.

Ik zal mijn lijst hier met jullie delen, als voorbeeld. (Even mijn kaarten op tafel gooien ?)

  • Een vaste, exclusieve relatie willen en er uiteraard ook voor openstaan.
  • Andere met respect behandelen, behulpzaam en integer zijn.
  • Intelligent en zelfzeker zijn.
  • Communicatief, betrouwbaar, attent en een goede combinatie tussen rustig en prettig gestoord.
  • Ambitieus zijn en een eigen interessant leven hebben.
  • Avontuurlijk aangelegd, familieman (vader willen worden) en niet materialistisch.

 

Dit lijken er meer dan 6 maar ze zitten in categorieën. En binnen deze categorieën zou ik niet zonder deze eigenschappen leven. Dit zijn mijn niet-onderhandelbare punten.

Het wilt natuurlijk niet zeggen dat wanneer je iemand zou tegenkomen die wel binnen je lijst past dat het daarvoor sowieso een match is. Het kan zijn dat jij voor de ander persoon niet de juiste bent of dat er fysiek helemaal geen aantrekking is. Een SPARK kan je niet forceren. Dus de 6 punten geven geen garantie tot een relatie, dat moet je in je achterhoofd houden.
Omgekeerd kan ook, dat je met iemand een ongelofelijke fysieke aantrekking hebt maar dat hij niet aan je lijst voldoet. Op lange termijn zal dit toch voor frustraties zorgen, wat logisch is. Als communicatie een van je punten is, maar wanneer er probleem is en je partner er niet over kan praten, zal jij hier zwaarder aan tillen dan iemand waarvoor communicatie niet belangrijk is. Daarom ben ik echt voorstander dat je niet afwijkt van de punten die voor jouw belangrijk zijn. Zie het als een investering in je eigen leven. Je gaat toch ook geen auto kopen zonder stuur, deuren of in de kleur die je lelijk vindt?

Uiteindelijk vinden mannen het enorm aantrekkelijk wanneer een vrouw weet wat ze wil. Dus zorg ervoor dat je goed weet wat belangrijk is voor jou. Geef niet toe, ga niet voor minder! Alleen het beste is goed genoeg. Je mag je eisen best hoog instellen, mannen houden nu eenmaal van een uitdaging.

Don’t settle for anything less than you deserve!  ?

Volgende maandag ben ik er weer met:” het perfecte tinder-profiel!”

Comments

  1. Pingback: De pilaren van een goede relatie – Thirty and Single

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *